Антоціанин ЕКОТАН Е163
Антоціанин (anthocyanin, харчова добавка E163) – це натуральний барвник червоного кольору, що виготовляється з ягід та овочів: винограду, бузини, горобини, чорної моркви, червонокачанної капусти і т. д.
Барвник антоціанин відрізняється стійкістю до впливу температури, світла, він добре розчиняється у воді і забарвлює харчові продукти в різні відтінки. Забарвлення продукту залежить від його рН. Так, в кислому середовищі харчовий барвник антоціан дає червоно-оранжевий відтінок, а в слабо-кислому – червоно-фіолетовий. Речовина стабільна при рН не більше 4,5.
Даний барвник є абсолютно безпечний для людини, оскільки виробляється з природного сировини, тобто є пігментом. Саме слово «антоціан» перекладається з грецької як «синя квітка».